Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΘΑΛΕΙΑ











ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Αποφοίτησε το 1999 από το Ι.Ε.Κ. Συντήρησης βιβλιακού & αρχειακού υλικού.
Δούλεψε εθελοντικά για μικρό χρονικό διάστημα στη βιβλιοθήκη "Κοραής" της Χίο και ως βοηθός για οκτώ χρόνια στο εργαστήριο, που από το 2007 της ανήκει. Από το 2002 συμμετέχει σε εκθέσεις καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Παραδίδει μαθήματα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
EGAREMENTS CHEZ LUIS MEDARD: Συλλογή διηγημάτων
Περγαμηνό βιβλίο, η διαφάνεια της περγαμηνής έχει χρησιμοποιηθεί για να φαίνονται τα "κρυμμένα" στο εξώφυλλο γράμματα. Εμπνευσμένο από ένα από τα διηγήματα. Η ένωση του εξωφύλλου με το σώμα έχει γίνει από βαμμένο χόρτο Μαδαγασκάρης. Εξωτερικό ράψιμο.

ΓΑΛΛΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ : Δημητρίου Α. Πανταζή, Εκδόσες Ιωάν. Ν. Σιδέρη, 1930Βιβλιοδεσία τύπου κάλυμμα με ίσια ράχη, χωρίς κόλλα. Το δέρμα είναι αγγλικό κατσίκι, αντί για κλωστές έχει χρησιμοποιηθεί κόκκινη πετονιά. Τα τυπογραφικά έχουν ραφτεί ανά δύο και οι δύο άκρες της πετονιάς καταλήγουν σε ένα αρχικό γράμμα που είναι σκαλισμένο σε φελλό. Αυτή η απόληξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σελιδοδείκτης για να βρει κάποιος την αρχή του γράμματος που ψάχνει. Τα εσώφυλλα είναι από χαρτί tabacco, διακοσμημένα με ανυλίνες νερού και τυπώματα από τις σφραγίδες που συνοδεύουν το βιβλίο.Οι λέξεις είναι όλες γαλλικές και έχουν να κάνουν με την τέχνη της βιβλιοδεσίας (υλικά, εργαλεία.έννοιες).Το βιβλίο προστατεύεται από κουτί, που είναι κατασκευασμένο από φελλό. Μοιάζει με ένα συρτάρι τυπογραφικών στοιχείων, όπου βρίσκονται και τα έξτρα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν σαν πρωτογράμματα στα εσώφυλλα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ergastirivivliodesias@gmail.com
blog : ergastirivivliodesias.blogspot.com
fcbk : Εργαστήρι βιβλιοδεσίας Θάλειας Μιχελάκη
t/f : (+30)2103825564

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου