Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΕΙΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ












ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στη Χίο το 1963. Σπούδασε βιβλιοδεσία στο πρότυπο Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας Τέχνης του ΕΟΜΜΕΧ 3 χρόνια, με καθηγητές τον Ανδρέα και Φρόσω Γανιάρη. Από το 1990 έως το 1996 διδάσκεται μακέτα και διακόσμηση βιβλίου, από τον ζωγράφο - χαράκτη Γιώργο Βαρλάμο.
Παρακολούθησε επιπρόσθετο σεμινάριο για την Βυζαντινή και Γαλλική βιβλιοδεσία στην βιβλιοθήκη τον Μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Πάτμο με τους Κ. Χούλη και Α. Παπαδοπούλου. Επίσης, συντήρηση αρχειακού και βιβλιακού υλικού από την Α. Στασινού καθώς και Ολλανδική βιβλιοδεσία με την Φ. Μαρωνοπούλου.
Το 1995 πήρε το βραβείο της πόλης Ciboure, κατηγορία Reliure originale. στην IIIe Biennale Βιβλιοδεσίας στη Γαλλία. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το 1997 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική Έκθεση Βιβλιοδεσίας, στη Χίο. Αρκετές βιβλιοδεσίες του βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές ιδιωτών.
Από το 2000 έως και σήμερα, διδάσκει Βιβλιοδεσία στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 
MAURICE RAVEL LE BASQUE 1995
Δερμάτινη γαλλική βιβλιοδεσία σε σχήμα πιάνου. Εσώφυλλα από αγγλικό δέρμα, και μωζαϊκ. Προστατευτικό, δρύινο κουτί σε σχήμα πιάνου, δημιουργία Γ. Κολιού, μπρούτζινα διακοσμητικά.
Βραβείο Ciboure, στην κατηγορία της πλέον πρωτότυπης βιβλιοδεσίας. Γαλλία 1995

CITE CORSAIRE 1996
Περγαμηνώα, γαλλική βιβλιοδεσία. Έντυπος αστρολογικός χάρτης με την μέθοδο της μεταξοτυπίας. Εσώφυλλα από διακοσμητικό και ιαπωνικό χαρτί. Χειροποίητα, μπρούτζινα κλείστρα από το εργαστήρι της Θάλειας Νταλούκα. Χρύσωμα ακμών στη Γαλλία. Προστατευτικό ξύλινο σεντούκι, δημιουργία του Γ. Κολιού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καραολή και Δημητρίου 32 , 82100 Χίος
Τηλ.Επικ. 2271020072
Κιν. +306946113925
Email: coastasteiros@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου