Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΛΥΠΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ










ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Η Μαργαρίτα Λυπιρίδου είναι εικαστικός η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ζωγραφικής, χαρακτικής, καλλιτεχνικού βιβλίου, φωτογραφίας και βίντεο. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική, εφαρμοσμένες τέχνες και πολυμέσα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, στη γραφιστική και τη φωτογραφία. Το 2002 μετοίκησε στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου πήρε πτυχίο (Bachelor of Fine Arts) με ειδίκευση στις εκτυπωτικές τέχνες και μεταπτυχιακό (Master of Fine Arts) στις εικαστικές τέχνες από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Concordia. Η Λυπιρίδου είχε την πρώτη της ατομική έκθεση το 1995 και από τότε η δουλειά της έχει εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 
THE WORLD IS HEAVIER OUTSIDE OF WATER:  Μαργαρίτας Λυπιρίδου (2005). Μέγεθος βιβλίου: 23,6x21x2 εκ. Μέγεθος κουτιού: 25,2x23x5,5 εκ.
Βιβλίο με μαλακό κάλυμα από δέρμα προβάτου με δέσιμο χωρίς κόλλα. Αποτελείται από λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί BFK Rives, Fine Art Inkjet paper και Vellum. Το βιβλίο περιέχεται σε λινόδετο κουτί φτιαγμένο από την καλλιτέχνη σε 12 αντίτυπα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
margaritalypiridou@gmail.com
Website: www.margaritalypiridou.com, www.margaritalypiridou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου